21 Diner Cadeau

Cadeaus voor studenten diners

21 Diner Menu

Het 21-diner menu is de leidraad door de avond. Benieuwd naar de lekkerste gerechten voor je 21-diner? Hier vind je inspiratie voor heerlijk eten en creatieve menu’s!

Borrel

Bij veel 21-diners staat er borrel klaar bij binnenkomst. We lichten toe welke hapjes en drankjes gebruikelijk zijn en wat de creatieve keuze is.

Eten

Een heerlijk diner is het begin van een geweldige avond. Zo kun je zelf orginele gerechten zelf te maken of een kok inhuren.

Drank

Bij de meeste avonden gaat er flink veel alcohol doorheen. We lichten toe of en hoeveel je kan halen van wijn, bier en sterke drank.

21 Diner Menu

Borrel

Bij de meeste 21-diners wordt begonnen met een borrel, waarvan je het begin tijdstip in de uitnodiging aangeeft. Die borrel begint gebruikelijk ergens tussen 16:00 uur en 18:00 uur en duurt tot het moment dat de gastheer/gastvrouw besluit aan tafel te gaan. Bij de borrel worden voornamelijk kleine hapjes geserveerd met een lekker drankje. Je kunt enorm uitpakken, maar een bescheiden borrel is ook heel gebruikelijk. Soms wordt begonnen met een glaasje bubbels of een paar biertjes. Vaak zijn er snacks aanwezig. Denk hierbij aan broodjes, borrelnootjes, chips en/of bittergarnituur. Maak het niet te bont, want er zit nog een heerlijk diner aan te komen!

Tip: stal op een tafel de glazen uit en zet ernaast voor de drank een bak, kruiwagen, etc. neer met ijs erin. Zo blijft de drank lekker koud en is er self-service. Dat scheelt de (familie van) degene die het diner organiseert tijd om drankjes uit te serveren.

Eten

Inspiratie voor lekkere en creatieve gerechten is vaak moeilijk voor de ouders. Je wil het allerliefste een heerlijke maaltijd op tafel zetten, maar dat kost veel moeite en geld. Ook wil je al ouder natuurlijk de tijd hebben om de clubgenoten, huisgenoten en/of vrienden van je zoon of dochter te leren kennen in plaats van de hele avond in de keuken te staan. Verder worden vaak tijdens het eten en de speeches de cadeaus gegeven.

Wat eten betreft zijn er twee mogelijkheden. Er kan zelf gekookt worden of er kan eten besteld of thuis gekookt worden. Het ene is niet beter dan het ander, want een 21 diner gaat voornamelijk om een avond die past bij de jarige en zijn of haar familie.

Vaak wordt door ouders gekozen voor een tussenoptie. Het diner wordt dan niet volledig verzorgd door een kok of partij waar besteld wordt, maar er wordt ook niet alleen maar door de ouders in de keuken gestaan. Zo maakt de familie vaak een grote pan soep als voorgerecht en schalen met tiramisu of ijs als toetje. Het hoofdgerecht wordt dan bezorgd of op de avond zelf door een kok bereid om de ouders te ontlasten van het maken van een uitgebreid diner. Ter inspiratie kun je bijvoorbeeld op Smulweb veel leuke recepten vinden!

Tip: geef een persoonlijke touch aan het diner door een verhaal te hebben bij de gerechten. Is het lievelingseten van de jarige eendenborst of at hij of zij vroeger altijd patat met appelmoes bij de verjaardag? Kies vooral voor zo’n persoonlijk gerecht! Je kan zelfs het thema van de avond in de gerechten verwerken.

Drank

Studenten houden wel van een flesje bier of goed glas wijn op zijn tijd. Laten we eerlijk zijn: er gaat waarschijnlijk flink gedronken worden op zo’n avond. Daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Het verschilt natuurlijk per groep, maar over het algemeen wordt de volgende regel aangehouden bij de organisatie van 21-diners.

– 1 glas prosecco per persoon

– 3 flesjes bier per persoon

– Een halve fles witte wijn per persoon

– Een halve fles rode wijn per persoon

– Een kopje koffie of thee per persoon

Tip: zet de flessen wijn tijdens het diner in de buurt, zodat de aanwezigen zelf hun drankjes kunnen pakken. Dat scheelt de familie en/of bediening veel moeite en is fijner voor de aanwezige clubgenoten, huisgenoten en vrienden.

Bediening

Er gaat een flinke logistieke zorg gepaard met zo’n drukke avond. Tussen alle speeches door moet er worden gekookt, uitgeserveerd, afgehaald en nog veel meer. Vaak wordt bediening ingehuurd door de ouders om niet de hele avond bezig te hoeven zijn. Dat is echter niet altijd het geval. Hier geldt ook weer: een avond kan zo uitgebreid aangepakt worden als degene die het organiseert zelf wenst!

Tip: huur voor een paar tientjes vrienden of vriendinnen van het broertje of zusje van de jarige in. Of vraag of ze het gratis doen, in ruil voor een gezellige avond met lekker eten en drankjes.

Deel dit artikel met je vrienden en familie

Schuiven naar boven